Schatkist

De SCHATKIST 

Soms loopt een kind tegen de dingen van het leven aan en zit dan niet goed in zijn vel. 

Als je twijfelt en je vraagt je af… Doe ik het wel goed?  Kan het ook anders? Wat is er nog  meer mogelijk? Of hoe kan het nog beter worden?  Dan kan ik een helpende hand bieden. 

Als kindercoach heb ik ervaring met ‘Omdenken’. Samen kijken wij dan naar de mogelijkheden. Mijn kennis gaat over verwerking en in balans brengen van emoties en inzichten bij  situaties zoals scheiding- en/of verliesproblematiek, ziekte, verhuizing, of een nieuwe baby op komst. Verlies of gebrek aan zelfvertrouwen of faalangst. 

In mijn praktijk Kindercoaching Op Dreef werk ik oplossingsgericht en laagdrempelig. Ik maak gebruik van diverse methodieken zoals o.a.: spel en creatieve werkvormen, Acces Bars, Mindfullness, Drama en Poppenspel. Mijn hulp heeft een positieve invloed op je kind, waardoor er weer ruimte is en balans, met behoud van zijn eigenheid. 

Met mijn concept SCHATKIST ga ik samen met je kind op ontdekkingstocht naar zijn KRACHT, zijn LICHT én zijn RUST met als uitgangspunt wat er al is. Kindercoaching Op Dreef kan helpend zijn om een open gezinssfeer te creëren waarin zowel jij als je kind weer in eigen kracht staan en zichzelf kunnen zijn.

Kindercoaching Op Dreef
samen op weg, samen ontdekken, klimmen, dalen en de wegwijzers volgen om je Schatkist te vinden en dan te vullen met jouw Kracht, Licht en Rust.

Jouw Kracht 
is je eigenheid, wat je al kunt en weet, die er al is, maar waarvan je niet wist dat het er was en die klaar ligt op de bodem van je Schatkist.

Jouw Licht
met de tools die ik je aanreik en laat ervaren dat je altijd kunt zijn wie je bent met oneindige keuzes en mogelijkheden voor wie je wil zijn. Zo breng je zelf kleuren aan op je SCHATKIST zodat deze kan schitteren…

Jouw Rust om zonder grenzen te zijn wie je echt bent, waar je steeds je balans terugvindt zodra je het deksel van je Schatkist optilt.

REFERENTIE

O. D. 5 jaar Door de coaching van Bernadette is onze dochter veel zelfverzekerder geworden.  De hulpvraag was bewustwording van haar zelfbeeld en zelfvertrouwen. Onze dochter ging altijd met veel plezier naar Bernadette toe, ze heeft handvatten gekregen hoe ze met bepaald gedrag/emoties om kan gaan en positief een conflict kan oplossen. Wij zijn er blij mee, super bedankt!! Als wij in de toekomst nog een keer hulp nodig hebben, dan nemen wij zeker weer contact op!

R. M. 4 jaar Bernadette leerde mijn zoontje zich bewust worden van zijn emoties en gevoelens door middel van een emotie- meter. Zo kon hij beter onder woorden brengen wat hij voelde. Dit heeft bijgedragen aan zijn emotionele ontwikkeling. 

S. 6 jaar Onze zoon vind het fijn om bij Bernadette langs te gaan omdat het er lekker rustig is, zoals hij zelf zegt. De aandacht gaat echt naar hem en hij kan er zijn ei kwijt. Dit doen ze met kaarten, dieren en door te knutselen. Zo kan hij spelenderwijs zijn gevoel uiten. Het heeft hem geholpen om weer vooruit te kunnen. En dat helpt ons ook om hem te begrijpen en om op een goede manier met zijn gevoel om te gaan.

INSPIRATIEBRONNEN

Het wonder van de Simpelheid – alles is er al – Lou ten Bosch, docent kunst en poppenspel , 1981

De krullen van de zee – oneindige creaties – Mila, 4 jaar, aan het strand

‘If it were to late, you would not be here right now’ – Dain Heer©

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!’ – Pipi LangKous